Kiemelt rendezvény

Büki Gyógy-Bor Napok

Tisztelt Fesztivállátogató, kedves Vendégünk!

Az idei évben immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál. Rendhagyónak számít azonban, hogy a programkínálat bővítésre került, így az idei nyáron ötnapos rendezvénysorozattal várjuk kedves vendégeinket. 2014-ben egy új kulturális programkoncepciót követve, a fesztivál a KultúrWellnes – Büki Kultúr Kúra részét képezi, a koncepció felöleli a Szent György napjától egészen Szent Mihály napjáig tartó büki kulturális rendezvényeket. Örömhírként szolgál számunkra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat–dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága által kiírt pályázat keretében a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál elnyerte, a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” címet. E rangos elismerés hűen tükrözi az eseménysorozat gazdag, sokszínű és színvonalas kínálatát.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár által megrendezésre kerülő ötnapos fesztiválon, a hagyományőrzésen túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. Ezek közvetítése mellett, a minőségi szórakoztatást szem előtt tartva igyekszünk sokszínű programsorozatunkkal kedveskedni a helyi, és az idelátogató vendégeknek.

A programban szeretnénk bemutatni intézményünk értékőrző és értékteremtő tevékenységét valamint méltó módon kívánunk hozzájárulni a kulturális örökség ápolásához, ezáltal színesíteni a megye és a régió kulturális kínálatát a turisztikai főszezonban.

Négy színpadon különböző korosztályoknak és zenei stílusoknak megfelelően elkülönített előadások, fellépések tekinthetők meg. Bízunk benne, hogy kínálatunkkal mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot!

Szeretettel várjuk rendezvényünkön és élményekben gazdag időtöltést, kellemes szórakozást kívánok!

 

Tóth Tamás
intézményvezető – fesztiváligazgató